EnergiWatch

Jyske Bank ser potentiale for rekordkvartal hos Vestas

Den danske vindmølleproducent kan ende med ordrer for 2,6 GW i andet kvartal, mener en analytiker.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Vestas har annonceret flere ordrer i denne og den forgangne uge, og den bugnende ordrebog og udsigt til flere har fået Jyske Banks Vestas-analytiker, Janne Vincent Kjær, til at opjustere sit estimat for ordrer for hele året. Analytikeren ser potentiale for, at vindmølleproducenten kan sætte rekord for annoncerede ordrer i andet kvartal.

Vindmølleproducenten har mere end fordoblet sit ordreindtag i dette kvartal i forhold til samme periode sidste år, og Jyske Bank forudser, at der kommer flere ordrer ind i kvartalet.

"Vi ser et potentiale for, at Vestas kan ende kvartalet med ordrer for 2644 megawatt (MW). Det vil være rekord, skriver Janne Vincent Kjær i et notat og henviser til, at der er god aktivitet i markedet, og at Vestas normalt har høj aktivitet i slutningen af kvartalerne."

Vestas har indtil videre i andet kvartal annonceret 1892 MW. Siden starten af juni har vindmølleproducenten annonceret 1354 MW.

Jyske Bank venter, at Vestas i år vil annoncere ordrer for 11,6 gigawatt (GW).

Analytikeren vurderer også, at aktiviteten i markedet og Vestas' position giver gode forhåbninger for selskabet til 2019. For 2019 har vindmølleproducenten annonceret ordrer for 3660 MW til levering. Det svarer til 30,2 pct. af Jyske Banks estimater for året.

For hele 2018 har Vestas annonceret 50 pct. mere kapacitet end samme periode sidste år, nemlig 3068 MW.

Jyske Banks anbefaling af Vestas-aktien er fortsat "stærk køb".

Ærkerival vil bruge størrelse i kampen mod Siemens Gamesa MHI Vestas vil ind i USA en komponent ad gangen Siemens Gamesa: Lave bud på havvind stiller større krav til os 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs