EnergiWatch

Ærkerival vil bruge størrelse i kampen mod Siemens Gamesa

Størrelse tæller i vindmølleindustrien, og den nye topchef for MHI Vestas, Philippe Kavafyan, vil angribe konkurrenten med den "største mølle" i branchen.

Philippe Kavafyan, MHI Vestas. | Foto: Dept. Int. Trade FRA

På en konference om vindenergi i Storbritannien fremhævede den adm. direktør i MHI Vestas, Philippe Kavafyan, at vindmølleproducenten ikke bare har den "største" mølleturbine i verden, men "faktisk den største mølle nogensinde," skriver Børsen.

At have den største er ikke en ting i sig selv, det er, hvordan man bruger den, som er afgørende. Og det ved Philippe Kavadyan, hvordan man gør. På konferencen fremhæver den nye topchef MHI Vestas store V164-mølle, der har leveret mellem 8 til 8,8 megawatt, men som er blevet certificeret i en ny udgave til 9,5 megawatt.

"Vi skal accelerere, og her mener jeg i form af volumen," udtaler Philippe Kavadyan i følge Børsen, som videre skriver, at han dermed lægger an til et angreb på den markedsførende ærkerival inden for havmøller, nemlig Siemens Gamesa.

Hans optimisme næres af det faktum, at de første 100 gigahavmøller på producentens såkaldte V164-platform er blevet installeret. Det betyder ikke bare, at de dyre lærepenge er betalt, men også at man står stærkt i konkurrencen om de kommende havmølleparker i både Tyskland og Holland, hvor størrelse betyder noget, fordi prisen på strømmen skal være så lav som mulig for at vinde budrunderne.

MHI Vestas ser break-even i 2018/19 efter årrække med minus

Rekordmølle fra MHI Vestas får debut i belgisk havmøllepark på 224 MW

MHI Vestas sætter turbo på Taiwans havmøllesektor

MHI Vestas tvivler på større havmøller

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs