EnergiWatch

Make opjusterer global vindprognose

Konsulenthuset forventer, at der bliver installeret gennemsnitligt 67 gigawatt vind årligt frem mod 2027.

Stigende efterspørgsel i Japan er en af årsagerne til den opjusterede prognose.

Der er gunstige meldinger fra flere verdenshjørner, når det gælder efterspørgslen på vindmølleenergi.

Det får konsulenthuset Make til at skrue op for sin globale prognose for de næste ti år med omkring 3 pct. i forhold til seneste spådom.

I perioden frem til 2027 ventes der i snit at blive installeret 67 gigawatt (GW) ny kapacitet hvert år. Det svarer til en vækst på 8 pct. årligt, spår Make.

"Selv om støtteordninger udløber på flere markedet, har politiske udviklinger i flere lande i andet kvartal haft en væsentlig effekt på den globale prognose på vindmøllemarkedet," skriver Make.

Det er blandt andet Japan og Indiens større appetit på vindkraft, der presser tallet i vejret, mens der også er gode tegn i USA og Storbritannien.

Til den dårlige side trækker Iran, Mexico og andre dele af Latinamerika.

Forsiden lige nu

Briterne vil både blæse og have mel i munden efter brexit

Nyhedsanalyse: Storbritanniens forslag til en aftale med EU efter brexit vil være godt nyt for fødevarevirksomheder og andre handels- og produktionsvirksomheder, mens servicevirksomheder og finansielle virksomheder til gengæld kan blive klemt. Parterne står dog stadig langt fra hinanden i forhandlingerne, skriver Watch Mediers EU-korrespondent, der er dykket ned i den såkaldte hvidbog.

Energikæmpe sender udskældte energibesparelser i nyt udbud

Cerius har gjort status efter forårets møgsag om et udbud af energibesparelser for et trecifret millionbeløb. Nu er man klar til at sende opgaven på markedet igen, og her forklarer netdirektøren, at man har "lyttet opmærksomt" til den tidligere kritik.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere