EnergiWatch

Better Energy vil bygge sol på Ærø

Better Energy vil opføre to solcelleparker på Ærø på opkøbt eller lejet landbrugsjord, der har særlige drikkevandsinteresser.

Foto: PR

Pjojektudvikleren Better Energy er i gang med planlægge to solcelleparker på Ærø. Parkerne skal ligge på opkøbt eller lejet jord, De 2 solcelleparker kommer sammenlagt til at fylde omkring 500.000 - 600.000 kvm, og anlæggene skal etableres på landbrugsjord, som har særlige drikkevandsinteresser.

Det skriver byensejendom.dk.

Finansieringen af de nye anlæg står Better Energy for. Firmaet vil dog lave en passus i kontrakten som siger, at ærøboerne kan få 20 procent ejerskab til parkerne.

"Det betyder, at 20 procent af parkerne vil blive udbudt lokalt. Det bliver altså ikke som med vindmøllerne på Ærø, hvor alle anparter er blevet udbudt til lokale," forklarer Anders Nielsen til byensejendom.dk.

 

Better Energy sikrer sig finansiering af solpark

SE-formand: Vi har lært nogle ting den sidste måned

 

Forsiden lige nu

Global vindlobby bag ny ambitiøs strategi

"Hele vindindustrien er i opbrud, og jeg er ikke bange for at kalde det for disruption," siger formanden for det Globale Råd for Vindenergi (Gwec), Morten Dyrholm, i et interview med EnergiWatch.

Endnu et brud på elbørs-regler

"Det pågældende medlem var ikke Einar Aas, men en anden," bekræfter Georg Aasen, CEO på Nasdaq Commodities, over for nyhedsmediet Montel.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere