EnergiWatch

Better Energy vil bygge sol på Ærø

Better Energy vil opføre to solcelleparker på Ærø på opkøbt eller lejet landbrugsjord, der har særlige drikkevandsinteresser.

Foto: PR

Pjojektudvikleren Better Energy er i gang med planlægge to solcelleparker på Ærø. Parkerne skal ligge på opkøbt eller lejet jord, De 2 solcelleparker kommer sammenlagt til at fylde omkring 500.000 - 600.000 kvm, og anlæggene skal etableres på landbrugsjord, som har særlige drikkevandsinteresser.

Det skriver byensejendom.dk.

Finansieringen af de nye anlæg står Better Energy for. Firmaet vil dog lave en passus i kontrakten som siger, at ærøboerne kan få 20 procent ejerskab til parkerne.

"Det betyder, at 20 procent af parkerne vil blive udbudt lokalt. Det bliver altså ikke som med vindmøllerne på Ærø, hvor alle anparter er blevet udbudt til lokale," forklarer Anders Nielsen til byensejendom.dk.

 

Better Energy sikrer sig finansiering af solpark

SE-formand: Vi har lært nogle ting den sidste måned

 

Forsiden lige nu

Briterne vil både blæse og have mel i munden efter brexit

Nyhedsanalyse: Storbritanniens forslag til en aftale med EU efter brexit vil være godt nyt for fødevarevirksomheder og andre handels- og produktionsvirksomheder, mens servicevirksomheder og finansielle virksomheder til gengæld kan blive klemt. Parterne står dog stadig langt fra hinanden i forhandlingerne, skriver Watch Mediers EU-korrespondent, der er dykket ned i den såkaldte hvidbog.

Energikæmpe sender udskældte energibesparelser i nyt udbud

Cerius har gjort status efter forårets møgsag om et udbud af energibesparelser for et trecifret millionbeløb. Nu er man klar til at sende opgaven på markedet igen, og her forklarer netdirektøren, at man har "lyttet opmærksomt" til den tidligere kritik.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere