EnergiWatch

Vestas-formand skal være ny formand for TDC

Det danske teleselskab får en for vindmøllebranchen kendt skikkelse ind i sin bestyrelse.

Foto: /ritzau/RUNE AARESTRUP PEDERSEN

Den danske mølleproducent Vestas' Bert Nordberg skal fremover sidde for bordenden for teleselskabet TDC. Det oplyser dagbladet Børsen.

TDC fik en midlertidig formand i skikkelse af briten Mike Parton tilbage i maj, men nu er Bert nordberg altså klar til at overtage.

"Jeg har fulgt situationen omkring TDC nøje, og jeg er overbevist om, at den strategi, de nye aktionærer har lagt frem, er den rigtige for virksomheden og for Danmark. Jeg er spændt på at komme i gang, og jeg ser frem til samarbejdet med Mike Parton og resten af bestyrelsen samt til at bruge min erfaring til at implementere den nye strategi for TDC," oplyser Bert Nordberg i en pressemeddelelse.

Han har været formand for Vestas' bestyrelse siden 2012.

Ud over det har han bestyrelsesposter i Electrolux AB, Saab-koncernen, Skandinaviska Cellulosa AB og Essity AB.

TDC er blevet købt af en række danske pensionsselskaber og den australskekapitalfond Macquarie, og det betyder blandt andet, at selskabet bliver afnoteret den danske fondsbørs.

TDC bliver fortid på børsen til juni SE jubler over teleforlig Medie: Topchef stopper i TDC Tabsgivende Ewii Bredbånd venter overskud næste år

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs