EnergiWatch

Sydbank venter stærk afslutning på andet kvartal for Vestas

Efter et første kvartal lidt under par for den danske mølleproducent tror Sydbanks analytiker på en god afslutning på Q2.

Foto: Xcel Energy

En stor amerikansk vindordre til Vestas kan være starten på en stærk afslutning for andet kvartal. Det vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, efter at den danske vindmølleproducent sent fredag fik en ordre på 442 megawatt i ordrebogen.

"Jeg regner med, at Vestas - vanen tro - vil levere en meget stærk afslutning på andet kvartal. Der er mange kunder, der skal ramme sine tidsplaner. Og det er måske derfor, at mange ordrer underskrives, lige op til et kvartal slutter," siger han og påpeger, at Vestas har fået ordrer for omkring 1600 MW i kvartalet.

"Hen over de sidste fem en halv måned har der været relativt stille fra Vestas. Første kvartal var ikke stærkt i forhold til, hvad vi tidligere har set. Mit indtryk er dog, at der i og for sig er rigtig god gang i aktiviteten rundt omkring på mange markeder. Vi mangler bare at se, at det rigtigt udmønter sig i ordrer," lyder det fra Jacob Pedersen.

Sent fredag kom en amerikansk ordre på 216 styk V116-2.0 MW-møller samt fem styk V110-2.0 MW-møller fra Xcel Energy, hvor leveringen begynder i fjerde kvartal af 2018, mens projektet, hvis navn ikke oplyses, skal sættes i drift i første halvår af 2019. I alt har Vestas nu offentliggjort ordrer på 3227 MW i 2018.

Det er i USA, det sner

"Det er en god nyhed for Vestas - og jeg regner med, at aktien vil klare sig en lille smule bedre end markedet generelt fra morgenstunden - og måske også lidt mere end en lille smule," siger aktieanalysechefen.

"Der sker rigtigt mange spændende ting i USA - og jeg synes ikke, at investorerne helt har reageret på det," siger Jacob Pedersen.

Han peger dog på, at der er en plausibel grund til, at investorerne er en anelse nervøse:

"Niveauet for Vestas er ikke godt nok til at fastholde indtægts- og omsætningsniveauet, og det kan gøre nogle investorer nervøse," påpeger han.

Vestas-analytikeren understreger, at det netop er i USA, at "fundamentet skal støbes" for ordreindgangen de kommende år.

"Vi kan se, at en række af de amerikanske kunder, der købte komponenter inden udgangen af 2016 og derfor har den fulde PTC-støtte, nu begynder at melde sig på banen. Og jeg regner med, at der ligger 11-12 gigawatt og venter på Vestas på det marked," siger Jacob Pedersen.

Nordex laver spansk hattrick Fyrer i Danmark: Vestas og LEGO får millionstøtte til fabrikker i EU Vestas får største ordre i flere år Vestas og KK Wind får industrien til at tale samme sprog AH Industries låner til overlevelse efter stort tab 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs