EnergiWatch

Kontroversielt firma tjener kassen på grøn energi

Stifterne af Obton tjente i fjor 122 mio. kr. før skat på investeringer i ejendomme samt solcelle- og vindmølleparker.

Foto: Jacob Erhbahn, Polfoto

Stifterne af Obton tjener rekordmange penge på, at mange investorer skriger efter alternative investeringer som solcelleparker.

Det skriver Børsen.

Finanstilsynet har flere gange været efter Anders Marcus og Peter Krogsgaard Jørgensen, der er stifterne af Obton, men nu har stifterne gyldne tider. I 2017 tjente de to partnere 122 mio. kr. før skat på at investere i ejendomme samt solcelle- og vindmølleparker på vegne af danske velhavere og industrielle investorer.

"Helt overordnet kan vi mærke en kraftig trend i markedet om, at investorer søger mod alternative investeringer. Det er sol, vind, ejendomme og andre ting inden for infrastruktur, så vi har medvind på cykelstierne i øjeblikket," siger medstifter og topchef Anders Marcus til Børsen.

På trods af en del modvind i løbet af årene har kritikken fra Finanstilsynet ikke skræmt kunderne væk. Både velhavere og institutionelle investorer har fået øjnene op for grøn energi, og Obton forventer, at investeringerne i solenergi vil blive tidoblet henover de kommende år.

Firmaet har i løbet af de seneste år også investeret flere mia. kr. i projekter i blandt andet Tyskland og Frankrig, med afkast der ligger på mellem 6 og 9 pct., skriver avisen.

Vattenfall vil smide svensk milliard i sol

Dansk solcelleinvestor klar til nye markeder uden for Europa

Solinvestor får bøde af Finanstilsynet

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere