EnergiWatch

Vattenfall og Tennet vil undersøge kabel på tværs af Den Engelske Kanal

Muligheden for at føre et kabel via de kommende havmølleparker ud for Holland til Storbritannien skal nu undersøges nærmere.

Foto: Siemens

Striben af undersøiske kabler mellem Europa og Storbritannien kan snart få følge et af endnu et kabel. Denne gang dog i en noget anden udgave, end man normalt kender dem. Det er nemlig den svenske energigigant Vattenfall, der sammen med den tysk-hollandske netoperatør Tennet vil undersøge de tekniske muligheder, regulative udfordringer og økonomiske fordele ved at føre et kabel fra det udpegede havmølleområde IJmuiden Ver til en af Vattenfalls egne transformerstationer i Storbritannien. Projektet skal gå under navnet "WindConnector".

Hovedtanken er, at det hollandske og britiske elnet dermed kan blive bedre forbundet, uden at man skal op i de sædvanligvis meget store anlægsbudgetter fra undersøiske interconnectorer. Når kabel og transformerstation både kan betjene en havmøllepark såvel som forbindelsen mellem de to lande, vil omkostninger blive langt lavere, understreger Vattenfall i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs