EnergiWatch

Guldfuglene er vokset fra reden

Copenhagen Infrastructure Partners ser "opportunistisk" på USA efter sejren i det første amerikanske udbud. Trods projekter og partnerskaber på fire globale markeder det seneste halve år har fonden dog ingen ambitioner om at blive den største udvikler.

Foto: EWEA

BOSTON: Succes er en svær ting at skjule. Under hele US Offshore Wind-konferencen i Boston er de fremmødte fra Vineyard Wind omkranset af en nogenlunde konstant kødrand. Alle vil have en luns af vinderen af USA's første udbud af havvind, der da også er mødt talstærkt frem med ni deltagere. Det dobbelte, hvis repræsentanterne fra moderselskaberne Avangrid og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) medregnes.

Af dem har dog kun en enkelt CIP noteret på sit navneskilt. Partner Michael Hannibal. Hertil kan det selvfølgelig indvendes at såvel adm. direktør Lars Thaaning Pedersen som et flertal af Vineyard Winds øvrige repræsentanter har en fortid i den danske fond – og i videre forstand i øvrigt alle hos Ørsted.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs