EnergiWatch

Ørsteds banemand i USA-auktion: Har spillet ind med aggressive priser

CIP har holdt en brandtale for de amerikanske selskaber, der skal være underleverandører til USA's første store havvindmøllepark.

Foto: Fred.Olsen Windcarrier

Det dansk-amerikanske selskab Vineyard Wind vandt i maj en stor amerikansk vindauktion foran blandt andet Ørsted, og det var ifølge selskabet selv til "aggressive priser", skriver branchemediet Recharge News.

Vineyard Wind er et joint venture mellem danske Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og Avangrid Renewables, der har vundet retten til at opføre en havvindmøllepark med en kapacitet på 800 megawatt (MW) i Massachusetts.

"Vi har prissat det her aggressivt," sagde Vineyard Winds administrerende direktør, Lars Thaaning Pedersen, onsdag ved et arrangement på New Bedford Marine Commerce Terminal, hvor en række mulige leverandører til projektet var til stede.

"Vi har brug for leverandører, der er i stand til at prissætte det på den rigtige måde. Vi har gjort en stor indsats for at levere havvind til en meget attraktiv pris for skatteyderne i Massachusetts," sagde Lars Thaaning Pedersen ifølge Recharge News.

Selskabet forventer at kunne have lukket finansieringen af projektet i 2019, mens selve konstruktionen kan starte i 2020. Selskabet mangler dog fortsat at afslutte kontraktforhandlingerne, som kunne påbegyndes efter afgørelsen i udbudsrunden i slutningen af maj.

I alt tre selskaber havde budt på projektet i Massachusetts, og her trak Ørsted sammen med partneren Eversource og amerikanske Deepwater Wind altså de korteste strå.

"Vi indgav et bud, som vi anså som meget konkurrencedygtigt, men værdiskabende. Vi er selvfølgelig skuffede over resultatet af 83C-udbuddet, men USA er stadig et vigtigt marked for os. Med udgangspunkt i de gunstige vind- og havbundsforhold på østkysten og delstaternes stigende interesse for at udvikle grøn energi ser vi fortsat USA som en signifikant, langsigtet vækstmulighed for Ørsted," lød det fra Martin Neubert, direktør for Ørsted Wind Power, da resultatet blev offentliggjort i slutningen af maj.

Amerikanske Deepwater Wind annoncerede dog samme dag, at staten Rhode Island havde udvalgt selskabet til at opføre en ny havvindmøllepark med en kapacitet på 400 megawatt (MW). Dermed gik kun Ørsted helt tomhændet derfra.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs