EnergiWatch

CIP vælger partner til amerikanske flydemøller

Den danske kapitalforvalter peger sammen med sin nye amerikanske partner på Henrik Stiesdals design for flydende havvindmøller på den amerikanske vestkyst.

Foto: Siemens

Ikke lang tid efter at have vundet det første store udbud af rettigheder til at udvikle havvindmøller i USA, er danske Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) klar til at hæve baren i det amerikanske offshoremarked. Den danske kapitalforvalter og udvikler har indgået et samarbejde med udvikleren Magellan Wind om at skulle udviklende flydende havvindmølleparker på den amerikanske vestkyst, i delstaten Californien. Det oplyser mediet Recharge News.

Her hedder det, at samarbejdet skal bygge på projekter i både større og mindre skala.

"Vi tror på et markant potentiale for offshore vind i Californien, idet staten har sat endog meget ambitiøse mål for vedvarende energi," siger parter i CIP Michael Hannibal til Recharge.

Udvikler kaster millioner i havne efter sejr i USA

Men CIP og den tidligere Siemens-topchef bliver ifølge planerne ikke det eneste danske indslag i projekterne.

De flydende møller skal nemlig bygges på fundamenter, som er designet af en af vindmølleindustriens grand old men, Henrik Stiesdal. Hans TetraSpar blev sidste år testet som et modelforsøg i skala 1:60 hos DTU, og senest har Henrik Stiesdal løftet sløret for planer om at teste konceptet med en 3,6MW-mølle i Norge i løbet af i år.

CIP og Magellan Wind nævner på nuværende tidspunkt ikke konkrete Californiske projekter i sin udmelding om et samarbejde.

CIP wins in first US offshore wind tender


Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere