EnergiWatch

CIP vælger partner til amerikanske flydemøller

Den danske kapitalforvalter peger sammen med sin nye amerikanske partner på Henrik Stiesdals design for flydende havvindmøller på den amerikanske vestkyst.

Foto: Siemens

Ikke lang tid efter at have vundet det første store udbud af rettigheder til at udvikle havvindmøller i USA, er danske Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) klar til at hæve baren i det amerikanske offshoremarked. Den danske kapitalforvalter og udvikler har indgået et samarbejde med udvikleren Magellan Wind om at skulle udviklende flydende havvindmølleparker på den amerikanske vestkyst, i delstaten Californien. Det oplyser mediet Recharge News.

Her hedder det, at samarbejdet skal bygge på projekter i både større og mindre skala.

"Vi tror på et markant potentiale for offshore vind i Californien, idet staten har sat endog meget ambitiøse mål for vedvarende energi," siger parter i CIP Michael Hannibal til Recharge.

Udvikler kaster millioner i havne efter sejr i USA

Men CIP og den tidligere Siemens-topchef bliver ifølge planerne ikke det eneste danske indslag i projekterne.

De flydende møller skal nemlig bygges på fundamenter, som er designet af en af vindmølleindustriens grand old men, Henrik Stiesdal. Hans TetraSpar blev sidste år testet som et modelforsøg i skala 1:60 hos DTU, og senest har Henrik Stiesdal løftet sløret for planer om at teste konceptet med en 3,6MW-mølle i Norge i løbet af i år.

CIP og Magellan Wind nævner på nuværende tidspunkt ikke konkrete Californiske projekter i sin udmelding om et samarbejde.

CIP wins in first US offshore wind tender


Forsiden lige nu

Noreco køber Shells andel af DUC

Hollænderne trækker sig ud af Dansk Undergrunds Consortium med tocifret milliardsalg til norsk olieselskab. Raffinaderiet i Fredericia beholdes dog.

Ewii: Derfor er ny energifusion ikke et match for os

SE-koncernens elpriser for en almindelig parcelhuskunde er markant højere, ligesom priserne i fusionspartneren Eniig også ligger over den nettarif, kunderne i eksempelvis det jysk-fynske elselskab Ewii betaler. "Alene af den årsag vil vi være et dårligt match," siger adm. direktør Lars Bonderup Bjørn i Ewii, der har landets billigste elpriser.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere