EnergiWatch

Runevad: Vi skal investere os ud af prispresset

Vindmøllebranchen er hårdt ramt af et prispres, og topchefen hos Vestas fortæller nu, at man vil investere sig ud af problemerne for at kunne holde omkostningerne nede.

Mod slutningen af sidste år måtte Vestas se aktien tage et markant dyk, efter at kvartalsregnskabet havde vist, at den danske mølleproducent var hårdere ramt af prispresset end forventet. Nu fortæller den adm. direktør i Vestas, Anders Runevad, at Vestas investerer i ny teknologi for at holde omkostningerne nede.

Det skriver Børsen.

Topchefen fremhæver også fordele ved prispresset. For det får nemlig ordrevolumen til at stige, og han peger på, at man i EU er begyndt at diskutere, hvorvidt det kan være muligt at hæve andelen af vedvarende energi fra 27 pct. i 2030 til 30-35 pct., da priserne er faldet så meget.

Men han fortæller samtidig, at der ville være mere fordelagtigt, hvis det var en forudsebar eksakt linje nedad, hvor mere effektiv teknologi og lavere omkostninger hænger direkte sammen med den faldende pris.

"Men sådan fungerer et åbent marked sjældent. Så vi må jo se på fordelene med den øgede volumen ved den lavere pris, samtidig med, at hele industrien er trykket på lønsomheden. Der gælder det for os om at have en stærk balance og en god lønsomhed i forhold til konkurrenterne. Vi må fortsat investere i ny teknologi, da det er det, som gør, at vi får bragt omkostningerne ned for vind. Vi skal investere i ny teknologi, mere kraftfulde møller, højere generatoroutput pr. mølle og længere blade [vinger, red.]," siger Anders Rundevad til avisen.

Vestas-chef glad for danske ambitioner

Vestas i fokus under vindkonference i USA

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs