EnergiWatch

Havvind vil sætte hidtil uset pres på elmarkedet i USA

Hvis de danske netoperatører føler sig udfordret af den konstante udbygning af vedvarende energi, så bør de bare kigge mod den anden side af Atlanterhavet. Udsigten til kommende, store havmølleparker i det nordøstlige USA, hvor et forældet elnet og flaskehalse er hverdag, giver myndighederne grå hår i hovedet.

Foto: Deepwater Wind

WASHINGTON D.C.: Når toppen af poppen i den amerikanske energiindustri sætter hinanden stævne til det årlige energitopmøde, EIA 2018, arrangeret af det amerikanske energitilsyn, er der tradition for, at man på sit navneskilt sætter sig selv i bås med et klistermærke. Er man fra olieindustrien, fra naturgas, fra benzinbranchen, fra myndighederne eller fra kraftværksbranchen? At vide hvor folk er fra, gør trods alt smalltalk og networking lidt lettere.

Men selv om USA i disse år er ledet af en præsident, der ønsker at genoplive kulkraftindustrien og udsætte nedlukningen af udtjente kraftværker, så er der en ny kategori, man kan pynte sit navneskilt med. Renewables. Godt nok får Renewables ikke et klistermærke for sig selv, men må dele plads med ”Alternative Fuels”. Men trods alt er det nu muligt at skilte med, at ens område er vedvarende energi. Noget, der ikke tidligere har været muligt på konferencen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs