EnergiWatch

Indien mindsker kravene forud for landets første havvindauktion

De indiske myndigheder har lempet kravene til selskaberne forud for den første havvindmølleauktion i landet.

Foto: Siemens Gamesa, PR

I april i år inviterede National Institute of Wind Energy (NIWE), der hører under det indiske energiministerium, interesserede selskaber til at komme med forslag til, hvordan landets første kommercielle havvindmøllepark med en kapacitet på 1000 megawatt (MW) kan opføres.

I første omgang var fredag den 25. maj den sidste dag for interesserede udviklere til at indsende et såkaldt "expression of interest".

Ifølge branchemediet Offshore Wind er tidsfristen nu skubbet til den 8. juni, mens myndighederne samtidig har mindsket kravene til selskabernes erfaring inden for havvindindustrien.

Tidligere kunne globale selskaber, der har installeret mere end 500 megawatt (MW) havvind, deltage, men det krav lyder nu kun på 250 MW, skriver branchemediet.

Lokale selskaber, der ikke har den store erfaring med havvind, skal fortsat have installeret minimum 500 MW landvind for at kunne komme i betragtning.

Samtidig giver NIWE nu også udviklerne mulighed for at foreslå projekter, der ligger uden for det område, som i første omgang blev præsenteret.

Den endelige vinder af retten til at opføre den første havvindmøllepark i Indien vil blive udvalgt senere gennem en budrunde.

Efter den nye dato i juni vil myndighederne "shortliste" en række selskaber, som efterfølgende vil blive konsulteret med hensyn til at forberede de officielle bud, oplyser NIWE ifølge Offshore Wind.

Indien er endnu ikke kommet med på offshorevognen, men er en af verdens største lande for vindenergi. Ved udgangen af 2017 havde landet installeret i omegnen af 30 GW vindkraft på landjorden.

Suzlon vil udvikle vindparker i USA

Senvion skiller sig af med topchefen

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs