EnergiWatch

Tyskere dementerer salgsrygte

Vindudvikler går i rette med "falske meldinger" om et muligt frasalg. Der er ingen forhandlinger, konstateres det.

Foto: wpd

Wpd er ikke i gang med at sælge hverken hele eller dele af selskabet. Det fastslår den tyske projektudvikler, der onsdag har udsendt et dementi af "spekulative meldinger" og "fejlinformation" om et forestående frasalg. Der foregår ingen forhandlinger, understreges det, efter at adskillige medier – heriblandt EnergiWatch – i sidste uge citerede en artikel fra Bloomberg om det mulige salg.

"Videreformidlingen af falske eller vildledende informationer bliver heller ikke relevante ved hyppig gentagelse – vil vil hermed gerne lukke ned for temaet," lyder det i en dementiet.

Bloomberg citerede i sin artikel unavngivne kilder for, at Wpd skulle efterspørge mindst 1 mia. dollar. Dette beløb skulle ifølge kilderne findes ved enten at frasælge en del af selskabets aktiver, der foruden en længere portefølje af landvindprojekter består af ejerandele i flere havvindparker, hvor anlægsudgifterne alt andet lige er markant højere.

Netop sidstnævnte er en teknologi, Wpd i stigende grad har forfulgt. Senest i Taiwan hvor den tyske udvikler var den største vinder i landets første udbud med tildeling af 1.056 MW netkapacitet. De første 350 MW skal allerede være i drift i 2020.

Medie: Havvindudvikler pønser på milliardsalg

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere