EnergiWatch

Vestas-mølle får våde fødder i Frankrig

Den flydende mølle bliver den første af sin art i landet, og selskabet bag håber, at man blive klog nok på teknologien til at skalere op.

Foto: Ideol, PR

Franske Ideol har netop færdiggjort installationen af en enkelt flydende havvindmølle ved Saint-Nazaire ud fra den vestlige franske kyst. Det oplyser selskabet.

Ideol har udviklet sin eget flydende vindmøllefundament, Floatgen, og skal bruge demonstrationsprojektet til at bevise, at teknologien kan skaleres til at huse større møller. Indtil videre har man valgt en Vestas V80-mølle til pilotprojektet, der befinder sig på 33 meter over havbunden.

Møllen bliver den første franske flydemølle nogensinde, og projektet bringer i alt syv partnere sammen, herunder tre uddannelsesinstitutioner.

Floatgen-projektets danske islæt med Vestas på toppen af fundamentet blev annonceret i 2016.

Flydende vindmøller er flyvende

Vestas skal levere mølle til flydende fransk vindplatform

Industrien: Vindmøller skal ud, hvor de ikke kan bunde

Forsiden lige nu

Danfoss' indtjening fortsætter i vejret

Klimaforandringer driver en stigende efterspørgsel på energieffektivitet og smartere digitale løsninger, siger Danfoss' topchef Kim Fausing efter ny markant vækst i første halvår.

Senvion døjer fortsat med underskud

Det er ikke lykkedes for den tyske mølleproducent at fremvise sorte tal på bundlinjen i et andet kvartal, der også viser en stor tilbagegang i omsætningen.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere