EnergiWatch

Vestas-mølle får våde fødder i Frankrig

Den flydende mølle bliver den første af sin art i landet, og selskabet bag håber, at man blive klog nok på teknologien til at skalere op.

Foto: Ideol, PR

Franske Ideol har netop færdiggjort installationen af en enkelt flydende havvindmølle ved Saint-Nazaire ud fra den vestlige franske kyst. Det oplyser selskabet.

Ideol har udviklet sin eget flydende vindmøllefundament, Floatgen, og skal bruge demonstrationsprojektet til at bevise, at teknologien kan skaleres til at huse større møller. Indtil videre har man valgt en Vestas V80-mølle til pilotprojektet, der befinder sig på 33 meter over havbunden.

Møllen bliver den første franske flydemølle nogensinde, og projektet bringer i alt syv partnere sammen, herunder tre uddannelsesinstitutioner.

Floatgen-projektets danske islæt med Vestas på toppen af fundamentet blev annonceret i 2016.

Flydende vindmøller er flyvende

Vestas skal levere mølle til flydende fransk vindplatform

Industrien: Vindmøller skal ud, hvor de ikke kan bunde

Forsiden lige nu

Noreco køber Shells andel af DUC

Hollænderne trækker sig ud af Dansk Undergrunds Consortium med tocifret milliardsalg til norsk olieselskab. Raffinaderiet i Fredericia beholdes dog.

Ewii: Derfor er ny energifusion ikke et match for os

SE-koncernens elpriser for en almindelig parcelhuskunde er markant højere, ligesom priserne i fusionspartneren Eniig også ligger over den nettarif, kunderne i eksempelvis det jysk-fynske elselskab Ewii betaler. "Alene af den årsag vil vi være et dårligt match," siger adm. direktør Lars Bonderup Bjørn i Ewii, der har landets billigste elpriser.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere