EnergiWatch

Hedgefonde vædder på kursfald hos NKT

Tre forskellige fonde øger sine shortpositioner i aktien, efter selskabet tirsdag bekræftede sine forventninger til resten af regnskabsåret.

Flere hedgefonde har øget shortpositionen i det danske industrikabelselskab NKT, efter at selskabet leverede regnskab for første kvartal tirsdag. Det var et regnskab, som investorerne gav en ordentlig børslussing for.

Investeringsfonden PDT Partners, hedgefonden Worldquant og hedgefonden Macquarie Funds Management Hong Kong er gået kort i aktien.

PDT Partners shortpositionen lyder på 0,78 pct. af aktierne i NKT, mens Worldquant har øget til 1,20 pct. fra 1,16 pct., og Macquarie Funds Management Hong Kong har øget til 0,93 pct. fra 0,80 pct., viser indberetninger til Finanstilsynet.

Parvus Asset Management Europe går mod strømmen, da investeringsfonden har reduceret sin andel af shortede aktier til 0,92 pct. fra 1,06 pct.

NKT offentliggjorde tirsdag regnskab for første kvartal. Efter regnskabet sendte investorerne tirsdag aktien ned med 9,6 pct. til 168,50 kr. Tallene fra første kvartal vidste uændrede forventninger til 2018, en stigende omsætning og en bedre drift i koncernens klart største ben, kabelaktiviteterne.

Blandt de negative islæt var en udskydelse af den gigantiske kabelforbindelse Viking Link mellem Danmark og Storbritannien, som NKT håber at få del i.

Når man vælger at gå short i en aktie, låner man aktier fra en aktionær og sælger aktierne i håb om at kunne købe dem tilbage senere til en lavere kurs. På den måde kan en investor tjene differencen - minus et gebyr til ejeren for at låne aktien samt eventuel kurtage.

Flere andre fonde har shortet selskabet, og ifølge indberetninger til Finanstilsynet er i alt 8,31 pct. af aktierne i selskabet shortet.

NKT-aktien stiger 1,1 pct. i onsdagens handel og henter dermed noget af faldet fra tirsdag.

NKT leverede bedre drift og stigende omsætning

NKT i vanskelig balancegang mod potentielle storordrer

NKT fastholder forventningerne

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs