EnergiWatch

Vestas-storkunde ser potentielle muligheder med kun 60 pct. PTC

"Vi tror, at vi kan lave projekter med 80 pct. og potentielt også nogle projekter med 60 pct. PTC," siger Adam Wright fra Midamerican Energy.

Foto: Vestas

Det amerikanske energiselskab Midamerican Energy har sat turbo på sine udbygningsplaner for at realisere så mange vindmølleprojekter som muligt med 100 pct. PTC-støtte.

Selskabet tror dog også, at det er muligt at opføre projekter med 80 pct. PTC og potentielt også 60 pct., som støtteordningen er reduceret til i år.

Det sagde energiselskabets administrerende direktør, Adam Wright, under en vindmøllekonference i Chicago.

Her kunne han til Recharge News desuden fortælle, at selskabet snart vil løfte sløret for detaljer for de næste 600 megawatt af det gigantiske vindprogram Wind XI på 2 gigawatt, som selskabet har indgået en stor rammeaftale med Vestas om levering af mølle til.

"Vi forcerer tingene på grund af udfasningen af PTC-ordningen," sagde Adam Wright og henviste til, at selskabet tilbage i 2016 kvalificerede projekter til fuld PTC-støtte, hvis de pågældende projekter er i drift senest i 2020.

Støtteordning under nedtrapning

I 2017 blev ordningen nedtrappet til 80 pct. og i 2018 til 60 pct. - ligeledes med fire kalenderår efterfølgende til at færdiggøre projekterne. Selv om Midamerican har fuldt fart på med at realisere de projekter, som det har fuld PTC-støtte til, så kan der også blive tale om at gennemføre projekter med de lavere satser.

"Vi tror, at vi kan lave projekter med 80 pct. og potentielt også nogle projekter med 60 pct. PTC," sagde Adam Wright.

Midamerican, som er ejet af Warren Buffetts investeringsfirma, Berkshire Hathaway, annoncerede i forrige uge planerne for vindparkerne Arbor Hill og Orient, hvortil skal bruges mindst 275 møller fra Vestas.

Det er park nummer fem og seks under det historisk store Wind XI-vindkompleks i Iowa, som ventes at stå færdigt i 2019. Snart kan der tilføjes endnu et.

"Vi har et andet projekt, som vi snart vil annoncere, på 590-600 megawatt," sagde Adam Wright på vindmøllekonferencen i Chicago ifølge Recharge News.

Vestas indgik i 2016 en rammeaftale om at levere op til 2000 (MW) vindmøller til Wind XI-projektet.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs