EnergiWatch

Vestas udvider samarbejde med TPI i Mexico

Til efteråret går TPI i gang med at producere møllevinger til Vestas' møller i Mexico.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Vestas udvider sit samarbejde med TPI Composites, da den danske vindmølleproducent har udnyttet en option for yderligere to produktionslinjer i forbindelse med en allerede indgået kontrakt. Det oplyser TPI i en pressemeddelelse.

TPI skal producere møllevinger til Vestas' V150-4.2 MW-mølle i Matamoros, Mexico. Produktionen ventes at starte i tredje kvartal i år.

"Vi er glade for, at Vestas har valgt at udvide sine forretninger med TPI med tilføjelsen af to linjer i Mexico," siger Steve Lockard, som er topchef for vingeproducenten TPI Composites og nyvalgt formand for den amerikanske vindmølleforening, AWEA, i en pressemeddelelse.

TPI har produceret vindmøllevinger i Mexico siden 2002. Selskabet har hovedkontor i Scottsdale, Arizona, og har produktion i USA, Kina, Mexico og Tyrkiet.

Vestas' V150-4.2 MW-mølle, som selskabet lancerede i juni sidste år med forventede første leverancer i andet kvartal 2019, bruger 73,7 meter lange vinger.

Amerikansk Vestas-storkunde får grønt lys til 1 GW ny vind i USA

Vestas indgår vinge-samarbejde med TPI

Vestas vil modstå prispres med større ordrer 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs