EnergiWatch

Siemens Gamesa-chef: Ordreindtag på landmøller var ekstraordinært høj

"Jeg ville se ordreindgangen på landmøller som ekstraordinær høj i andet kvartal, men det, at vi har ligget over 2 gigawatt i tre kvartaler i træk, kan være en rimelig indikation af, hvor vi kunne ligge fremadrettet," lyder det fra den adm. direktør i Siemens Gamesa, Markus Tacke.

Foto: Siemens Gamesa

En ordreindgang på landmøller hos Siemens Gamesa på 2464 megawatt i de tre måneder frem til udgangen af marts skal ses som et "ekstraordinært" højt tal ifølge selskabets administrerende direktør, Markus Tacke.

For Siemens Gamesa var der tale om den højeste ordreoptagelse i et kvartal nogensinde, og selskabet gav på det område klart baghjul i kvartet til Vestas, som fik kontrakter hjem på 1629 megawatt i perioden.

Tre på stribe

Niveauet fik på den efterfølgende telekonference efter fredagens regnskab fra selskabet en analytiker til at spørge ind til, om det var niveauet fremover – eller om der var tale om en ekstraordinær høj ordreindgang, som efterfølgende ville falde tilbage til det ”normale” niveau på mellem 1,5 og 2 gigawatt.

I de to foregående kvartaler har ordreindgangen dog også ligget over 2 gigawatt.

"Der er helt klart sæsonmæssig volatilitet i ordreindgangen. Du har nu set tre kvartaler på over 2 gigawatt, og nu har vi i andet kvartal en særlig god ordreindgang," indledte Markus Tacke sit svar.

Han forklarede herefter, at selskabet ikke tager ordrer for enhver pris, da der også er hensynet til bundlinjen.

"Vi foretager en god balancering mellem ordrevolumen og ordrekvalitet. Jeg ville se ordreindgangen på landmøller som ekstraordinær høj i andet kvartal, men det, at vi har ligget over 2 gigawatt i tre kvartaler i træk, kan være en rimelig indikation af, hvor vi kunne ligge fremadrettet," sagde Markus Tacke.

Vestas ikke bekymret

Hos Vestas virkede administrerende direktør Anders Runevad ikke synderligt bekymret over at være overgået af Siemens Gamesa på ordrer, da Ritzau Finans spurte ind til det efter selskabernes regnskaber fredag.

Han henviste til, at ordrerne falder ujævnt kvartalerne imellem.

"Ordrer vil af natur komme ujævnt mellem kvartalerne. Hvis jeg ser på vores position og på markedet generelt, med de volumener, der ligger for potentielle ordrer fremadrettet, så ser jeg et meget favorabelt marked. Jeg er ikke så bekymret i forhold til vurdering af ordreindgangen kvartal til kvartal," sagde Anders Runevad.

Vestas-chef efter Siemens' ordreboom: Ordrer kommer af natur ujævnt

Siemens Gamesa rykker tilbage i andet kvartal 

Vestas-boss forventer fortsat faldende pris 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs