EnergiWatch

DF lægger afstand til regeringen med hårdt krav om stop for landvind

Regeringen kan af sit støtteparti blive presset til at skrive landvindmøller ud af en central del af sit energiudspil. Venstre ønsker umiddelbart ikke at forklare, hvor vigtig landvindens rolle er i et kommende forlig.

Mens slaget om energipolitikken efter 2020 blev skudt i gang i sidste uge, så har regeringens måske vigtigste samarbejdspartner om det kommende energiforlig lagt klar afstand til en central del af regeringens udspil.

Regeringen ønsker nemlig at fortsætte den igangværende udbygning af den vedvarende elproduktion ved at afsætte 4,2 mia. kr. til teknologineutrale udbud. Tanken er, at landvindmøller, solceller, kystnære havvindmøller og bølge- og vandkraft skal konkurrere om støttemidlerne i perioden 2020 til 2024, men i weekenden stod det klart, at det ikke bliver med Dansk Folkepartis stemmer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs