EnergiWatch

Medie: Regeringen planlægger Danmarks største havvindmøllepark

Ifølge Berlingske er regeringen på vej med et udspil til en energiaftale, der vil indeholde planer for mindst én ny havvindmøllepark. Bliver udspillet til virkelighed, vil parken blive dobbelt så stor som den nuværende rekordholder.

Foto: Dong Energy

Den 400 MW store Anholt-park vil snart blive overgået som Danmarks største havvindmøllepark, hvis det står til VLAK-regeringen, der på torsdag i næste uge præsenterer sit udspil til en ny energiaftale. Ifølge Berlingskes oplysninger vil regeringens udspil til den kommende energiaftale indeholde planer om at opføre en havvindmøllepark på omkring 800 MW.

Planen er ifølge Berlingskes oplysninger, at havvindmølleparken skal nettilsluttes mellem 2024 og 2027 for at give udviklerne maksimal fleksibilitet og sikre den billigst mulige budpris for de danske skatteydere og potentielt opføre parken uden statsstøtte. Parken vil blive udbudt i enten 2021 eller 2022.

Når havvindmølleparken står færdig tidligst i 2024, vil den høre til de største i verden. Den nuværende rekord har parken London Array på 630MW, men i 2024 vil Ørsted have opført både Hornsea 1 og Hornsea 2, som vil være på henholdsvis 1200 MW og 1386 MW

Den kommende energiaftale vil dække perioden fra 2020 til 2030. Det er forventningen, at den vil indeholde ambitioner om endnu mere havvind end de omkring 800MW, som regeringen konkret er klar til at foreslå.

Grønne investeringer falder til laveste niveau i halvandet år

Siemens Gamesa limer nye kanter og takker på Anholt

Dansk vindeksport ramt af svagt, tysk marked

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere