EnergiWatch

Lukningstruet fundamentproducent opkøbt

Med regeringens mellemkomst er kriseramt producent og dennes værfter kommet på canadiske hænder.

Der er lys for enden af tunnelen for den plagede producent, Bifab. | Foto: BOWL

Bifab ser ud til at være reddet på lidt længere sigte. Canadiske JV Driver har via datterselskabet DF Barnes opkøbt den skotske producent af fundamenter til havvindmøller og udstyr til olieindustrien. Canadierne overtager dermed også selskabets tre værfter, der beskæftiger i omegnen af 1.400.

Producenten har ellers hoppet fra tue til tue, siden det i november kom frem, at en insolvens var nært forestående. Årsagen var manglende kontrol med udgifterne til at producere jacket-fundamenter til havmølleparken Beatrice, og den skotske regering måtte træde til med et nødlån på £15 mio. for at afhjælpe likvidsituationen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs