EnergiWatch

Googles moderselskab er USA's største indkøber af vedvarende energi

Det er hverken et energiselskab eller en delstatsregering, der er største aftager af grøn energi i USA. Drift af Googles datacentre gør koncernens moderselskab til storindkøber.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Når vind- og soludviklerne, energiselskaberne eller vindmølleselskaberne vil invitere storkunderne til forretningsmiddage for at pleje de gode relationer, må man formode, at de bedste pladser er reserveret til repræsentanterne fra Googles moderselskab, Alphabet.

Alphabet er nemlig i følge Financial Times den største indkøber af vedvarende energi i USA. Således har Alphabet til dato stået for indkøb af vedvarende energi i størrelsesorden tre mia. dollar. Indkøb, der primært er sket i investeringer i vind- og solcelleparker.

"At investere i vedvarende energi giver god mening for vores forretning. Dette er langsigtede transaktioner med faste priser, og i visse markeder er priserne konkurrencedygtige eller endda lavere end konventionel energi," siger Neha Palmer, chef for energistrategi hos Google, til Financial Times.

Alphabet er da heller ikke ene blandt tech-giganterne om at investere i vedvarende energi i USA. Amazon har lovet, at halvdelen af strømforbruget til selskabets datacentre vil komme fra vedvarende energi i år, mens Apple har lovet at købe mindst fire gigawatt vedvarende energi i 2020.

Eksempelvis har selskaber som Google og Apple i blandt andet Danmark og resten af Skandinavien lavet energikontrakter direkte med vindmølleparker om energileverancer. De fleste steder er der dog begrænsninger i forhold til leveringen af energien, der gør, at selskabet kun på papiret vil kunne køre sine faciliteter udelukkende via vedvarende energi.

I 2015 havde Google et strømforbrug på i alt 5,6 terawatt timer, hvilket svarer til hjembyen San Franciscos energiforbrug i et helt år.

Googles moderselskab vil løse lagring af vedvarende energi med salt 

Kapaciteten for store datacentre er stort set udtømt 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs