EnergiWatch

Ørsted åbner kontor i Atlantic City

Det danske energiselskab er på vej til at åbne et kontor i Atlantic City.

Foto: Ørsted PR

Guvernøren i New Jersey, Phil Murphy, har på et forum for havvind sagt, at Ørsted vil åbne et kontor i Atlantic City i staten New Jersey.

Det skriver Burlington County Times.

Kontoret i spillebyen skal være et led i planerne, Ørsted har i New Jersey, hvor energiselskabet har udviklingsrettighederne til et projekt, der ventes, at kunne få en kapacitet på op til 1000 megawatt (MW). Projektet kaldes Ocean Wind.

Ørsted bekræfter overfor Ritzau Finans, at selskabet vil åbne et kontor i byen i maj i år. I første omgang er der dog blot tale om et enkeltmandskontor, men der kan potentielt kommer flere ansatte til senere.

Det danske energiselskab har desuden i nogle år haft et større kontor i den amerikanske storby Boston, og det skal også fremover fungere som hovedkontoret i USA.

Phil Murphy, der er demokrat, sagde ifølge det amerikanske medie, at kontoret er begyndelsen til at nå 3500 MW havvindenergi inden 2030. Derudover håber han, at projektet og potentielt andre, der kan komme til staten, kan være et modstykke til den republikanske præsidents, Donald Trumps, planer om havvind.

"Åbningen af kontoret er kun begyndelsen. Jo flere projekter, der kan komme i vores pipeline, des mere kan vi bevise tåbeligheden i Trump-administrationens planer om at åbne Jersey Shore for fossile brændstofboringer," siger han ifølge mediet.

Ørsteds chef for nordamerikanske operationer, Thomas Brostrøm, har ifølge Burlington County Times sagt, at undersøgelser er i gang, og at et byggeri ud for kysten i New Jersey kan starte i begyndelsen af 2020.

Ocean Wind er ikke det eneste projekt, som Ørsted har på tegnebrættet på det amerikanske marked. Sammen med den amerikanske partner Eversource har de budt på en auktion i Connecticut, der skal hedde Constitution Wind, og et i Massachusetts kaldet Bay State Wind.

I både New York og New Jersey er der i løbet af årets første måneder kommet positive udmeldinger om offshorevind fra politisk hold. I New York er der tale om at afholde to RFP-runder i 2018 og 2019 på sammenlagt 800 megawatt, men der er endnu ikke fastsat konkrete datoer.

I New Jersey er der heller ikke endnu fastsat endelige datoer for, hvordan udbygningen af havvind skal forløbe.

Ørsted hiver fundamentproducent med til USA

Ørsted byder på nyt havprojekt i USA

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs