EnergiWatch

Vestas-formand forudser konsolidering blandt de mindre aktører

De mindre aktører i branchen kommer til at konsolidere sig, mens Vestas selv vil købe virksomheder for at få deres teknologi, lyder det fra Vestas-formanden.

Foto: /ritzau/RUNE AARESTRUP PEDERSEN

Mindre vindmølleproducenter vil finde sammen og konsolidere sig i et marked præget af et intenst konkurrencepres.

Det vurderer bestyrelsesformand i Vestas Bert Nordberg i et interview med Ritzau Finans.

For Vestas' vedkommende er fokus på organisk vækst og opkøb af teknologier, der kan støtte op om den strategi.

"Strukturen på markedet vil ændre sig. Den samlede markedsandel hos de fire store spillere, Goldwind, Siemens Gamesa, Vestas og GE, vokser hvert år, hvilket betyder, at mindre spillere med lavere forsknings- og udviklingsbudgetter får det sværere og sværere," siger Bert Nordberg.

Det vil føre til, at nogle af det mindre spillere konsoliderer sig for at blive større og mere effektive.

"Det tror jeg meget vel kan ske, eller måske at en stor aktør køber en lille, men jeg ser mere, at de mellemstore går sammen og bygger et større selskab," siger bestyrelsesformanden.

Vestas vil fortsætte sin nuværende strategi.

"Vi tror på organisk vækst. Vi køber hellere virksomheder op, hvor vi har brug for deres teknologi, og ser meget lille grund til at købe en anden leverandør. Vi har de møller, vi har brug for, og vi er på de fleste markeder, vi skal være på," siger Bert Nordberg.

Vestas-formand villig til at ofre marginer for topposition

ATP langer ud efter Vestas på generalforsamling 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs