EnergiWatch

ATP langer ud efter Vestas på generalforsamling

Nu istemmer ATP sig koret af aktionærer, der har kritiseret den danske mølleproducent for dårlig kommunikation op til det kraftige kursfald mod slutningen af 2017.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

På Vestas' generalforsamling i går kritiserede ATPs chef for danske aktier, Claus Wiinblad, fra talerstolen mølleproducenten for dårlig kommunikation.

Det skriver Børsen og Berlingske Business..

For da Vestas sidste år offentliggjorde sit regnskab for tredjekvartal var det med en nedjustering til forventningerne til driftsindtjeningen fra 12-14 pct. til 12-13 pct., og det kom bag på aktionærerne, selvom der i branchen havde været talt længe om et prispres. Men aktionærerne havde ikke regnet med, at prispresset ville ramme Vestas.

"I lyset af det meget kraftige kursfald på over 30 pct. i løbet af ganske få dage synes jeg, at der kan stilles spørgsmål ved, om kommunikationen i forbindelse med nedjusteringen blev håndteret særligt godt," sagde Claus Wiinblad på talerstolen i Aarhus ifølge Børsen.

Dermed stempler ATP ind med en kritik, som også er blevet luftet fra andre sider. F.eks. har en analytiker fra banken Societé Générales stillet spørgsmålstegn ved kommunikationen på en telefonkonference. Det samme har Johnny Madsen, der er investeringschef og partner i Dansk Formuepleje.

Da Cluas Wiinblad var færdig på talerstolen, indtog den svenske topchef for Vestas, Anders Runevad, scenen og forklarede ifølge Berlingske Business, at mølleproducenten skam havde informeret om prispresset i tilstrækkelig grad.

"Når det kommer til kommunikation, så er det som alt andet et område, hvor vi hele tiden ser på, hvordan vi kan blive bedre. Som jeg sagde før, leverede vi inden for rammerne af forventningerne, og det er topprioriteten i firmaet, at når vi guider på nogle parametre, så leverer vi inden for dem på trods af volatiliteten," sagde han ifølge Berlingske Business.

Vestas-formand: Måske slut med "idiotiske" auktionspriser

Vestas-formand villig til at ofre marginer for topposition

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs