EnergiWatch

DNV GL har stor tro på brint i fremtidens varmesektor

Mange lande overvejer i disse år, hvordan man omstiller de nationale gassystemer til grønne brændsler. Mens den danske biogas-branche har argumenteret hårdt for at bruge affald som rygraden i et miljøvenligt gassystem, så mener norske DNV GL, at brint kan være vejen frem.

OSLO: Efter adskillige mislykkede forsøg på at udnytte brintteknologier i stor skala på tværs af energisystemer, kan den potente gas stå på tærsklen af et gennembrud. Det mener Frank Børre Pedersen, som er leder af DNV GLs strategiske forsknings- og innovationsdivision for energi i Oslo.

Han mener, at brint-nichen er ved at udvikle sig til en potentiel spiller inden for forsøget på at skabe klimavenlige gasser. Det gælder ikke bare for transportsektoren, som en række selskaber i øjeblikket forsøger at markedsføre. Brint kan også blive brugt i stor skala inden for den individuelle opvarming.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs