EnergiWatch

Ørsted-formand usikker på konsekvenser af øget told på stål

Bestyrelsesformanden i Ørsted kalder en handelskrig mellem USA og resten af verden for en skidt ting på alle leder og kanter. Han er usikker på, hvor hårdt det vil ramme energiselskabet.

Foto: Ørsted

Det er uvist, hvor hårdt Ørsted bliver ramt af Donald Trumps øgede toldsats på import af stål på 25 pct., fortæller bestyrelsesformanden i energiselskabet, Thomas Thune Andersen.

Det skriver Børsen.

Han dog ikke et sekund i tvivl om, at uanset hvilken virksomhed man er, så vil en handelskrig mellem USA og den øvrige verden være dårligt på alle leder og kanter. Dog mener han, at det er for tidligt at begynde at spekulere over, hvilke konsekvenser en øget toldsats på import af stål kan have for Ørsteds Bay State Wind-projekt, hvor man er med i en budrunde.

For Ørsted har endnu ikke besluttet, hvor de vil købe stålet til parken henne.

"Når vi laver sådan et projekt, er det vigtigt for os at kigge på logistikkæden, der dels skal være effektiv og til at stole på, og dels få omkostningerne ned. Vi har en stor ambition om, at meget af det, vi skal lave med vores USA-projekter hen ad vejen, er forankret i USA, men på nuværende tidspunkt kan vi ikke sige specifikt hvilken del," siger Thomas Thune Andersen til avisen og fortæller, at det vil være lidt at bekymre sig over noget, som man måske slet ikke har grund til at bekymre sig over.

Trump indfører metaltold - åben for undtagelser for venner

Trump overvejer også straftold på varer fra Kina 

Mere fra EnergiWatch

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs