EnergiWatch

Franskmænd opkøber otte gigawatt vind i USA

Engie overtager en af de største vindudviklere i USA, der har 1,6 GW Vestas, GE og Siemens Gamesa-møller under bæltet og yderligere 24 projekter undervejs.

Foto: Infinity Renewables

Det franske energiselskab Engie køber sig til en solid bid af det amerikanske vindmarked. Datterselskabet Engie North America har for en ikke-oplyst sum købt den amerikanske udvikler Infinity Renewables, hvis portefølje består af mere end 8.000 MW vindprojekter, der enten er i drift eller under udvikling.

Det meddeler selskabet.

"Med Infinity Renewables investerer Engie i et erfarent, dygtigt udviklingshold, og vi ser frem til at arbejde sammen med dette hold for at accelerere ekspansionen af vores tilstedeværelse i USA's vedvarende energisektor," siger adm. direktør for Engie North America, Frank Demaille.

"Ved at føje mere vindenergi til vores øvrige detail-, sol- og biomassetilbud i USA kan vi imødekomme kundernes indkøbsmål for vedvarende energi langt mere fyldestgørende end tidligere."

Infinity blev etableret i Californien i 2008 og har siden udviklet vindprojekter på 1.619 MW. Heraf er knap halvdelen, 794 MW, udstyret med møller fra Vestas, mens der står Siemens Gamesa og GE på hver omkring en fjerdedel af projekterne, henholdsvis 448 og 377 MW. Senest blev det 280 MW store Siemens Gamesa-projekt Western Plains i Kansas sat i drift sidste marts.

Derudover har udvikleren efter eget udsagt 24 projekter i 8 delstater i Midtvesten under udvikling. Seks af disse i Kansas, mens der udvikles på fem i både Oklahoma og Texas. Samlet er projekterne planlagt til at føje yderligere 6.686 MW til.

Engie har hidtil primært været engageret i produktion af naturgas og biomasse i USA. Nord for grænsen har franskmændene dog tidligere fået opført vindmølleparker i Canada med en kapacitet på 660 MW.

Energiselskab overvejer køb af storspiller i havvindindustrien

Forsiden lige nu

Svært 2017 kostede 835 stillinger hos DNV GL

Verdens største klasseselskab for shipping DNV GL havde endnu et svært år i 2017. Det kommende år bliver også hårdt for den maritime forretning, og trimningen af selskabet er sandsynligvis ikke ovre, vurderer CFO Thomas Vogth-Eriksen over for ShippingWatch.

Vattenfall frygter ikke risikoen ved støttefri havvind

Elkøbsaftaler skal afdække risikoen på verdens første støttefri havmølleparker. Men selv uden - og uden en ny møllegeneration - er det hollandske projekt en solid business case, fastslår svenskerne. Muligvis vil de endda sætte parkerne i drift et år før tid.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere