EnergiWatch

Franskmænd opkøber otte gigawatt vind i USA

Engie overtager en af de største vindudviklere i USA, der har 1,6 GW Vestas, GE og Siemens Gamesa-møller under bæltet og yderligere 24 projekter undervejs.

Foto: Infinity Renewables

Det franske energiselskab Engie køber sig til en solid bid af det amerikanske vindmarked. Datterselskabet Engie North America har for en ikke-oplyst sum købt den amerikanske udvikler Infinity Renewables, hvis portefølje består af mere end 8.000 MW vindprojekter, der enten er i drift eller under udvikling.

Det meddeler selskabet.

"Med Infinity Renewables investerer Engie i et erfarent, dygtigt udviklingshold, og vi ser frem til at arbejde sammen med dette hold for at accelerere ekspansionen af vores tilstedeværelse i USA's vedvarende energisektor," siger adm. direktør for Engie North America, Frank Demaille.

"Ved at føje mere vindenergi til vores øvrige detail-, sol- og biomassetilbud i USA kan vi imødekomme kundernes indkøbsmål for vedvarende energi langt mere fyldestgørende end tidligere."

Infinity blev etableret i Californien i 2008 og har siden udviklet vindprojekter på 1.619 MW. Heraf er knap halvdelen, 794 MW, udstyret med møller fra Vestas, mens der står Siemens Gamesa og GE på hver omkring en fjerdedel af projekterne, henholdsvis 448 og 377 MW. Senest blev det 280 MW store Siemens Gamesa-projekt Western Plains i Kansas sat i drift sidste marts.

Derudover har udvikleren efter eget udsagt 24 projekter i 8 delstater i Midtvesten under udvikling. Seks af disse i Kansas, mens der udvikles på fem i både Oklahoma og Texas. Samlet er projekterne planlagt til at føje yderligere 6.686 MW til.

Engie har hidtil primært været engageret i produktion af naturgas og biomasse i USA. Nord for grænsen har franskmændene dog tidligere fået opført vindmølleparker i Canada med en kapacitet på 660 MW.

Energiselskab overvejer køb af storspiller i havvindindustrien

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs