EnergiWatch

Tysk udfordrer får debutordre i Indien

En af de nye og mindre aktører på det indiske vindmarked, tyske Senvion, har sikret sig en markant luns af det seneste udbud fra Goldman Sachs-støttet udviker.

Foto: Senvion

Senvion har sikret sig en markant ordre langt fra hovedkontoret i Hamborg. Den tyske mølleproducent er således blevet bedt om at levere 44 møller til projektet Bhuwas på 101,2 MW i den indiske delstat Gujarat. Bestillingen kommer fra den indiske udvikler Renew Power, der blandt andet er økonomisk understøttet af Goldman Sachs.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

"Renews kontrakttildeling understreger såvel Senvions teknologiske lederskab som vores stringente geografiske udvidelse. Entreen på det indiske højvolumenmarked beviser, at vi tilbyder de rette løsninger i et stærkt konkurrencepræget marked. Denne tildeling er en milepæl for Senvion og viser, at teknologisk pionerskab og stærke partnerskaber er nøglen til at lykkedes på meget attraktive markeder," siger adm. direktør Jürgen Geissinger.

Møllefabrikanten fremhæver således ordren som den første i Indien. I slutningen af 2016 meddelte tyskerne ellers, at der var sikret en "fast rammeaftale" på levering af 220 møller med en kapacitet mere end 500 MW, der skulle installeres fra slutningen af sidste år til 2019. Senvion er ikke vendt tilbage på en henvendelse om dette onsdag formiddag.

Tyskerne etablerede sig i Indien netop i 2016. Det skete ikke mindst med opkøbet af den indiske mølleproducent Kenersys, hvilket foruden en nacellefabrik og retten til at producere indernes møller bestod af et lager med på knap 250 MW samt en serviceportefølje på 220MW.

Ordren fra Renew Power kommer efter at udvikleren var blandt de største vindere i det seneste udbud, hvor selskabet sikrede sig 400 MW med et bud på 2,44 rupee/kWh (22,7 øre/kWh). Traditionelt har Renew ellers ofte set mod markedslederen i Indien, Siemens Gamesa, i valget af mølleleverandør, men nu etableres der altså partnerskab med endnu en europæisk producent.

"Vi er henrykt over at samarbejde med Senvion, der erkendt for deres teknologiske kant og globalt dokumenterede servicefunktioner," lyder det i fra udviklerens adm. direktør Sumant Sinha meddelelsen.

Møllerne forventes sat i drift inden for de kommende 12 måneder, og kontrakten indeholder derudover en 10-årig vedligeholdelseskontrakt.

Indisk vindudbud én øre over rekordpris

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere