EnergiWatch

Vestas sikrer sig italiensk udbudsordre

Vindmølleproducenten fremhæver sin styrke under udbudsregimet efter tildeling af ordre fra ny men endog meget velkendt kunde.

Eon er aktuelt i gang med at bygge veje og lægge fundamenter til Morcone-projektet, hvor Vestas skal levere møllerne. Foto: Eon

Eon tildeler Vestas en ordre på 57 MW i Italien. Vindmølleproducenten skal levere 19 af sine V112-3.0 MW-møller til projektet Morcone i Benevento-provinsen.

Det meddeler producenten, efter at det tyske energiselskab selv meldte nyheden ud forleden.

Foruden selve bestillingen hæfter Vestas sig primært ved måden, den er kommet i land på. Morcone-projektet var således det største enkeltprojekt i det seneste italienske udbud. Og netop evnen til at vinde i udbud, der bliver fortsat mere fremherskende på de modne markeder, er en eftersøgt kvalitet.

"Morcone-projektet understreger nok engang Vestas' evne til succesfuldt at understøtte vores kunder gennem hele udbudsprocessen fra det første bud til udførelsne af projektet," siger daglig chef for Vestas' østlige Middelhavsklynge, Rainer Karan.

Derudover hæfter mølleproducenten sig ved, at det er den første ordre, der er indgået med Eon i Italien. Energiselskabet ejer og driver aktuelt 10 vindmølleparker i landet med en samlet kapacitet, hvilket i Vestas' øjne gør tyskerne til en vigtig ny side i rollerdexet.

"Eon er en af topaktørerne i den italienske vindindustri, og at føje dem til vores kundeportefølje i Italien er en stor bedrift, og en vi er stolt af," siger Rainer Karan.

De 19 møller forventes leveret i årets tredje kvartal, mens projektet ventes sat i drift i løbet af første kvartal 2019. Foruden levering og installering af møller har Vestas indgået en "tilpasset servicekontrakt" med Eon. En del af energiselskabets vindforretning i Italien er ellers at stå for servicering af egne og andres vindmølleparker.

Vestas skal ombytte italienske møller

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere