EnergiWatch

Norge får et af verdens største brintanlæg

Tyske selskaber går sammen om at bygge et 10 MW stort brintanlæg i Norge. Det er anden gang inden for et halvt år, at der afsløres planer om brintproduktion i større skala.

Foto: Jens Dresling, Polfoto

Et internationalt konsortium bestående af blandt andet tyske AIH og Hyentec samt franske Areva planlægger at etablere et af de største anlæg til produktion af brint i Europa. Det nye anlæg får adresse i Norge, oplyser norske medier.

Hydrogenelektrolyseanlægget kommer til at ligge i Lille Jelsa i Suldal og skal efter planen have en kapacitet på 10 MW. I front af projektet kommer Norsk H2, der skal stå for driften af det 6.000 kvadratmeter store anlæg. En af grundene til valg af placering er, at der allerede er etableret en kaj, som store skibe kan benytte. Tanken er nemlig, at store dele af produktionen skal eksporteres til brug i den europæiske transportsektor, når værket kommer i drift i 2020.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs