EnergiWatch

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Foto: Kent Larsson, ABvee

Den svenske vindindustri havde en vanvittig afslutning på 2017. I årets fjerde kvartal blev der truffet investeringsbeslutninger i vindmølleprojekter med en kapacitet på 1.417 MW, hvilket bringer årets samlede investeringer op på samlet 2.079 MW – svarende til omkring 6,8 terawatttimer vindenergi.

Med den rekordhøje mængde investeringer sidste år forudser brancheforeningen Svensk Vindenergi således i en ny prognose, at vindproduktionen over de kommende fire år øges med hele 60 pct. Svarende til at der føjes omkring 12 TWh til de 17 TWh, der blev produceret sidste år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs