EnergiWatch

Nexans øger resultatet og stiger på børsen

Den franske kabelproducent Nexans har torsdag offentliggjort regnskab for 2017, som franskmændene selv er godt tilfredse med.

Foto: Nexans

Nettoindtjeningen hos den franske kabelproducent Nexans steg til 125 mio. euro i 2017, hvilket er en stor stigning fra de 61 mio. euro, selskabet kunne rapportere i 2016.

Resultatet var dog under analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg lød på 160 mio. euro. Det virker det dog ikke til, at investorerne tager sig af det onsdag, da aktien stiger 1,9 pct. på børsen i Paris.

Sammen med resultatet har selskabet også øget salget fra 4,4 mia. euro til 4,6 mia. euro og hævet driftsmarginen til 6 pct. fra 5,5 pct. året før.

"Vores resultater i 2017 landede, som vi havde ventet. Vi nyder godt af en vedvarende vækst indenfor specielt højspændingskabler under vand og en stigning i driftsmarginen i forhold til 2016," siger Arnaud Poupart-Lafarge, der er administrerende direktør i Nexans, i regnskabet.

Nu handler det om fremtiden i forbindelse med Nexans nye strategi, der skal øge farten i den profitable vækst, siger Lafarge. Ifølge planen skal omsætningen være 25 pct. højere i 2022.

Den danske konkurrent NKT stiger torsdag middag 1,4 pct. til 242,80 kr.

Dansk vindleverandør kæmper med USA-satsning Nexans har købt dansk kabelselskab Amerikanere sælger sig selv med solid præmie NKT-konkurrent leverer pæn vækst drevet af søkabler 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs