EnergiWatch

Nye tal antyder 20 pct. prisfald på havvind i 2017

Fra 2016 til 2017 ser investeringsomkostningerne til havvind ud til at være faldet med godt otte gange så meget som for landvind.

Foto: Robin Dave

Sidste år satte adskillige rekorder i den europæiske vindindustri. Dels blev der ifølge Windeuropes årlige opgørelse installeret mere både landvind og havvind end nogensinde med 12.526 MW og 3.154 MW respektivt. Men derudover blev der også investeret i vind som aldrig før.

Eller, det gjorde der teknisk set ikke. Faktisk faldt det investerede beløb ret markant fra 27,5 mia. euro i 2016 til 22,3 mia. euro sidste år. Lige som vind i 2017 blot lagde beslag på 52 pct. af investeringerne i vedvarende energi mod 86 pct. året før. Mens beløbet brugt på sol med 10,9 mia. euro voksede til stort set det syvdobbelte i samme periode.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs