EnergiWatch

Vestas får igen kritik for kommunikation: "Har ikke gjort os klogere"

"At have et mål om positive frie pengestrømme er som at have et nytårsforsæt om, at man skal fortsætte med at trække vejret."

Foto: /ritzau/Carsten Ingemann

Analytikerne hos Barclays har længe fundet den finansielle kommunikation fra Vestas mangelfuld og vurderer, at vindmølleselskabet med sine nye langsigtede ambitioner forpassede muligheden for at adressere en længerevarende investorbekymring.

"Efter vores opfattelse skal Vestas' forvirrede kommunikation snart forbedres, ellers kan aktionærernes frustration slå over i aktivisme," lyder det fra analytiker Davis Vos og hans kolleger hos Barclays efter Vestas' årsregnskab onsdag.

Ved regnskabsaflæggelsen løftede Vestas sløret for sine opdaterede langsigtede finansielle ambitioner, som nu er en driftsmargin (EBIT) på mindst 10 pct., mens målet for de frie pengestrømme er, at de hvert år skal være positive.

De mål giver Barclays-analytikerne ikke meget for.

"Selv om ledelsen tilsyneladende har forpligtet sig til en margin på mindst 10 pct. nu, så er vi i virkeligheden ikke blevet klogere: Der er ikke fastsat en tidsramme, og marginerne kan godt falde under 10 pct., før de senere kommer sig."

"Og at have et mål om positive frie pengestrømme er som at have et nytårsforsæt om, at man skal fortsætte med at trække vejret," vurderer Barclays.

Vestas fastsatte endvidere et langsigtet mål om, at afkastet af den investerede kapital, ROIC, skal være på et tocifret niveau.

Da den investerede kapital i øjeblikket ligger på et stort minus, svarer det ifølge finanshuset til at øge den investerede kapital med 1,3-9,5 mia. euro.

"For os er Vestas' nye ambitioner malplacerede og en glippet mulighed for at adressere en langvarig investorbekymring," lyder de barske ord fra det britiske finanshus.

Trods kritikken af kommunikationen har Barclays dog en "overvægt"-anbefaling af aktien, men kursmålet blev efter regnskabet dog reduceret en smule til 485 kr. fra tidligere 505 kr.

Vestas-direktør: Fastholder positivt syn på det indiske marked

Vestas fortsætter dansk dominans i 2017

Prisen på Vestas-møller falder 7,5 pct. 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs