EnergiWatch

Vestas-direktør: Fastholder positivt syn på det indiske marked

Selvom der er hård konkurrence på det indiske marked, så tror Vestas på Indien som et af sine kommende vækstmarkeder.

Foto: Vestas

Vestas ser fortsat Indien som et af de kommende vækstmarkeder, selvom det i 2017 var negativt påvirket af ændrede rammebetingelser og overgangen til auktionsbaserede systemer.

"Vi har helt klart et positivt syn på det indiske marked. Ja, det er et konkurrencepræget marked, men alle markeder er konkurrenceprægede. Introduktionen af auktionssystemer ændrede markedsforholdene, og vi kom ind næsten på samme tidspunkt og står med en rigtig konkurrencedygtig platform i Indien, siger Vestas' finansdirektør, Marika Fredriksson, til Ritzau Finans.

I 2017 åbnede Vestas en vingefabrik i landet og understregede dermed sit strategiske fokus på det marked.

"Det er stadig "early days", men vi ser positivt på mulighederne i Indien, hvor der er brug for ny elektricitet og de virkelig fokuserer på vedvarende energiformer som sol- og vindenergi," siger Marika Fredriksson.

De positive forventninger bygger blandt andet på, at landet har fastsat et mål om at have installeret 60 gigawatt vedvarende energi i 2022.

I 2017 introducerede landet auktioner for vindenergi på federalt og statsligt niveau, men de blev dog ramt af forsinkelser, hvilket skabte en opbremsning i markedet, hvor Vestas sidste år blot installerede 94 megawatt.

"De indiske myndigheder har annonceret planer om årligere auktioner af 10 gigawatt de næste to finansår, henholdsvis 2018 og 2019, for at nå det fastlagt mål," skriver Vestas i sit regnskab for 2017.

Vestas opjusterer troen på fremtiden

Prisen på Vestas-møller falder 7,5 pct.

Vestas-direktør: Prisbilledet er en blanding af mange faktorer 

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs