EnergiWatch

Prisen på Vestas-møller falder 7,5 pct.

Vindmølleproducenten landede  et overskud på 6,6 milliarder kr. på en omsætning på knap 75 milliarder kr. i 2017. Ordreindtaget var det højeste nogensinde.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Prisen for en Vestas-mølle var 5,51 mio. kr. per megawatt i fjerde kvartal af 2017. I et regnskab, hvor omsætningen endte på knap 10 mia. euro (74,1 mia. kr.) og resultatet endte med et overskud på ganske anseelige 894 mio. euro (6,65 mia. kr.), er det netop det tal, der har været ventet med mest spænding. For uden at være nogen eksakt videnskab antyder det, hvor hårdt ramt Vestas er af det meget omtalte prispres i vindindustrien.

 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs