EnergiWatch

Asiatisk land kan få første vindmøllepark nogensinde

Kinesiske investorer tror på at kunne blive de første, der etablerer en vindmøllepark i det lille land Kirgisistan.

En nomadefamilie rider over sletten i Karkara-dalen i det sydlige Kasakhstan, tæt på grænsen til Kirgisistan. | Foto: Ritzau Scanpix/Christian Als

Trods en beskeden størrelse på 50 MW kan det lille centralasiatiske land Kirgisistan slå en vis milepæl igennem det nye vindmølleprojekt ved Balykchy, der står til at blive det første i landet nogensinde.

Det oplyser Recharge News.

Det er kinesiske investorer fra Shanghai Yin Qian Investment Co. og China Enegineering Corp., som er gået sammen om projektet. Mediet fortæller, at der indtil videre er gennemført studier af projektet, mens der endnu ikke findes konkrete oplysninger om, hvornår kan blive til virkelighed.

Vindmøllerne skal blandt andet være med til at lette afhængigheden af fossile brændsler, som er i efterspørgsel hos nabolandene, fordi den eksisterende infrastruktur i landet er mangelfuld. Kirgisistan får leveret mere end 90 pct. af elforbruget og omkring en tredjedel af det samlede energiforbrug fra vandkraft.

Vedvarende energikilder står på nuværende tidspunkt for mindre end 1 pct. af energimikset.

Vestas vinder lille ordre i Kasakhstan

Goldwind får første ordre i Kasakhstan

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs