EnergiWatch

Optimisme i solbrancen: Solen kan levere en femtedel af vores strøm

Solenergi vil vokse i fremtiden, vurderer formanden for Dansk Solcelleforening.

Foto: Better Energy

I dag kommer mindre end tre procent af vores strøm fra solceller. Men i fremtiden kan solen stå for hele 20 procent af strømforsyningen i Danmark.

Det forudsiger Flemming Vejby Kristensen fra det midtjyske energiselskab Eniig. Han er også formand for Dansk Solcelleforening.

"Vi har set et prisfald på solceller på omkring 70 procent siden 2010, og det har gjort solenergien meget mere konkurrencedygtig i forhold til andre vedvarende energikilder og de fossile brændstoffer," siger han til DR P4 Midt & Vest.

I dag samles alt, hvad der skinner i den danske solbranche, til konferencen Solfaktor 2030 i Industriens Hus i København. Her står solenergiens fremtid i Danmark på dagsordenen.

Det midtjyske selskab Eniig, hvor Flemming Vejby Kristensen er seniorforretningsudvikler, har selv været meget aktive i projekter med opsætning af solceller.

I fremtiden skal solenergiprojekter via udbud i konkurrence med andre grønne energikilder som for eksempel vind. Og det ser Flemming Vejby Kristensen frem til:

"De udbud vil måske give os en større stabilitet fremadrettet i solbranchen. Vi har lidt meget under en række stop and go-tiltag, hvor politikerne har sat fart i branchen med attraktive tilskud til solceller for så pludselig at bremse op. Det har ikke været godt for branchen, så vi håber på mere stabilitet med den nye udbuds-ordning," siger han til DR P4 Midt & Vest.

De første projekter ventes at komme i udbud til efteråret.

Konferencen Solfaktor 2030 i dag i København har undertitlen: Solenergiens bidrag til Danmarks energiforsyning i fremtiden. Den er arrangeret af Dansk Solcelleforening, Dansk Industri og Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, som er en offentlig tilskudsordning under Energistyrelsen.

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs