EnergiWatch

Nyt stort fald i det kinesiske vindmarked i 2017

Selvom begrænsningerne af vindenergi faldt i Kina sidste år, så når den installerede kapacitet slet ikke tidligere års tal.

Foto: Vestas

Det kinesiske vindmøllemarked faldt i 2017 for andet år i træk og nåede 15 gigawatt målt på nettilsluttet kapacitet, efter at der i 2015 og 2016 blev installeret henholdsvis 34 og 19,3 gigawatt.

Det skriver branchemediet Recharge News.

På den positive side har den lavere installationstakt reduceret det problem, der går under "curtailment", der omfatter det forhold, at transmissionsoperatøren lukker ned for vindmølleparken, hvis der ikke er kapacitet på nettet til at tage strømmen videre til slutbrugeren.

I 2017 leverede møller gennemsnitligt 1948 timer ind til nettet, hvilket er en stigning på 203 timer og nedbragte "curtailment"-raten med 5,2 pct.

Kinesisk mølleproducent dømt for vestlig spionage 

De store problemer med "curtailment" har medført, at myndighederne har indført "red-alerts" over for en række provinser, hvorefter de ikke må tilslutte ny kapacitet, før de har fået løst de strukturelle problemer.

Det har været med til at bremse markedet op. Som følge af en positiv udvikling i "curtailment" har National Energy Administration (NEA) ifølge Recharge imidlertid godkendt nye projekter i Inner Mongolia og Ningxia, som er to provinser mærket med en "red alert".

Og på baggrund af den stigende udnyttelse af møllerne vurderer industrieksperter, at NEA i 2018 vil fjerne "red alerts"-forbuddene for fire provinser, hvilket kan sætte skub i markedet for nye installationer.

Ifølge analyser er der i øjeblikket en kapacitet på 114,6 gigawatt i pipelinen til fremtidig opførelse, skriver Recharge, og en stor del af dem ventes at starte før 2020, hvor de nuværende subsidier til vindenergi umiddelbart står til at blive fjernet.

Den nye vindenergikapacitet i Kina i 2017 blev langt overgået af solenergi, hvor den installerede kapacitet er opgjort til hele 53 gigawatt.

Store kinesiske vindmølleleverandører skaber vækst for ingeniørvirksomhed 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs