EnergiWatch

GE var USA's største mølleleverandør i 2017

Ifølge Bloomberg NEF faldt udbygningen på det amerikanske vindmarked sidste år til 7,2 GW. Siemens Gamesa oplever for første gang i årevis fremgang, mens Vestas går tilbage.

Foto: General Electric Company

GE tilbageerobrede i 2017 titlen som den største leverandør af vindmøller på det amerikanske marked, efter at Vestas i 2016 for første gang i mange år ellers havde vippet amerikanerne af pinden som topleverandør.

Det fremgår af en analyse fra Bloomberg New Energy Finance (BNEF), som har målt markedsandelene ud fra installeret og idriftsat kapacitet.

Begge selskaber oplevede store fald i leverancerne til det amerikanske marked, hvor den idriftsatte kapacitet samlet set faldt 16 pct. til 7,2 gigawatt, mens Siemens Gamesa og Nordex styrkede deres markedsposition og rykkede nærmere de to førende.

Ud af den samlede installerede kapacitet tegnede GE sig for 34 pct. og Vestas for 31 pct. Til sammenligning blev der i 2016 installeret 8,6 gigawatt i USA, hvor Vestas var topleverandøren med en andel på 44 pct. efterfulgt af GE's 40 pct.

GE's idriftsatte leveringer faldt sidste år med 28 pct. til 2,4 gigawatt, og Vestas oplevede et fald på hele 42 pct. til 2,2 gigawatt.

Omvendt havde Siemens Gamesa en fremgang på 26 pct. til 1,6 gigawatt, svarende til en markedsandel på 22 pct., og Nordex øgede sin markedsandel til 11 pct. fra blot 1 pct. i 2016.

GE sikrer sig flere mølleordrer

Siemens Gamesa får debutordre i USA

Vestas får ordre på store møller i USA

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs