EnergiWatch

Kinesisk mølleproducent dømt for vestlig spionage

Verdens engang næststørste mølleproducent er blevet fundet skyldig i tyveri af software og risikerer nu massiv miiliardbøde. Lige som sagen leverer skyts til handelskrig.

Kinesiske Sinovel er blevet kendt skyldig i industrispionage. En føderal jury ved retten i Madison, Wisconsin, har efter 11 retsdage dømt vindmølleproducenten skyldig i at stjæle følsom software fra American Superconductor (AMSC) til anvendelse i egen produktion.

Tyveriet vurderes at have kostet AMSC 800 mio. dollar (4,8 mia. kr.). Efter gældende regler risikerer Sinovel at blive idømt en bøde på det dobbelte, når straffen udmåles den 4 juni. Men da kineserne er dømt skyldig i tre forhold – konspiration om at foretage tyveriet, selve tyveriet samt i wire fraud, der betegner svindel via elektronisk kommunikationsveje, kan straffen blive på hele 4,8 mia. dollar (28,8 mia. kr.)

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs