EnergiWatch

GE sikrer sig flere mølleordrer

Bogholderen hos GE har i øjeblikket travlt med at opdatere ordrebøgerne.

Foto: General Electric Company

Den amerikanske vindmølleproducent GE Renewable Energy er blevet sat i forbindelse med flere ordrer de seneste dage.

I USA har selskabet har blandt andet indgået en aftale om levering af 80 møller med en kapacitet på 200 megawatt til første fase af vindmølleparken Persimmon i Oklahoma.

Det er faldet på plads, efter at Quinbrook Infrastructure Partners har overtaget en 75 pct. kontrollerende ejerandel i projektet, der samlet er planlagt til 365 megawatt fordelt med udbygning i to etaper.

GE har også modtaget en kontrakt fra energiselskabet Allete Clean Energy på 40 megawatt, hvilket umiddelbart lyder beskedent, men reelt baner den vejen for, at der kan opføres mere end 400 megawatt med 80 pct. PTC-støtte frem til udgangen af 2021.

Det fremgår af en meddelelse fra Allete.

Et helt andet sted - i Ukraine - har selskabet desuden vundet en kontrakt på 26 møller med en samlet kapacitet på 80 megawatt fra firmaet DTEK.

Møllerne skal opføres i 2018 i første fase af vindparken Primorskaya, som i 2020 ventes at blive udvidet til 200 megawatt.

Kriseramte GE i alvorlige overvejelser om opsplitning

 

Forsiden lige nu

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Europa står foran en stor mangel på batterier inden for få år, advarer Siemens, der både investerer direkte og skriver sig op som fremtidig storkunde i milliardstort svensk projekt, mod at det bliver med tyskernes digitaliseringsudstyr.

Suzlon vil udvikle vindparker i USA

Den indiske mølleproducent barsler både med nye møller og planer om at gå med i projekter for at genvinde indpas på det amerikanske marked, hvor der foreløbigt er godt en gigawatt undervejs. Derudover vil man lukrere på fortidens storhed.

Energi Danmark håber på højesteret

Den milliardstore erstatningssag mod Ørsted sættes i bero efter nederlag i landsretten, indtil Konkurrencerådet beslutter, om det vil anke til øverste instans.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere