EnergiWatch

Dansk vindleverandør kæmper med USA-satsning

Det er ikke gået som forventet for Dansk Ingeniørservices satsning på USA. Selskabet har i stedet rette øjnene mod Polen.

Foto: PR Eno Energy

Det har vist sig sværere end forventet for den danske underleverandør til vindmølleindustrien, Dansk Ingeniørservice, at slå igennem i USA. Det fortæller selskabets bestyrelsesformand, Mogens Hess, til Børsen.

Selskabet varslede i 2016, at man ville satse på kraftig vækst i USA, hvor man forudså potentiale for flere hundrede ansatte. I dag har selskabet dog blot tre ansatte i USA.

"På kontoret i Orlando er vi tre medarbejdere, men de trækker opgaver ind fra andre steder. Jeg har ikke lyst til at sige så meget om det, for det lyder af ingenting. Men vi arbejder på en anden måde og trækker på ressourcer fra både Danmark, Tyskland og Polen," siger Mogens Hess til Børsen. Samtidig understreger bestyrelsesformanden dog, at han er "tilfreds" med udviklingen i USA.

Som mange andre selskaber i vindmøllebranchen oplever Dansk Ingeniørservice også et pres på marginerne, lige som satsningen i USA er blevet ramt af usikkerhed på grund af svigtende markeder for de store mølleproducenter og usikkerhed forbundet med præsident Trump.

I stedet har Dansk Ingeniørservice oprustet i Polen de senere år, oplyser selskabet til Børsen.

Nexans har købt dansk kabelselskab 

Nyt dansk projekt skal sikre vindmøller bedre leje 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs