EnergiWatch

Vestas-kunde får grønt lys til stor vindudbygning i Australien

En tidligere kunde hos Vestas har fået godkendelserne på plads til to vindprojekter, der har en samlet kapacitet på 328 MW.

Foto: /ritzau/Carsten Ingemann

Det spanske energiselskab Gas Natural Fenosa, som i november lagde en møllebestilling hos Vestas, men for nylig også har købt ind hos Nordex, GE og Siemens Gamesa, har fået godkendelser på plads til etablering af to vindprojekter i Australien.

Det skriver Recharge News.

Samlet er der tale om 328 megawatt fordelt mellem 224 megawatt til projektet Ryan Corner og 104 megawatt til Hawkesdale i den australske delstat Victoria.

Efter planerne skal der bruges 82 møller til projekterne, hvilket svarer til en gennemsnitlig møllestørrelse på 4 megawatt, men udvikleren har dog endnu ikke specificeret valget af møller og leverandør.

Ifølge Recharge News har Gas Natural Fenosa otte australske projekter i porteføljen, hvor Crookwell 2 i New South Wales på 91 megawatt - opført med 3,4 megawatt-møller fra GE - ventes at komme i drift i september.

Victoria har en ambition om, at vedvarende energi i 2020 skal dække 25 pct. af elektricitetsforbruget, stigende til 40 pct. i 2025 - mod et aktuelt niveau på 14 pct.

Vestas sikrer sin første håndfuld spanske projekter

Siemens Gamesa får ordre hos spansk Vestas-kunde

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs