EnergiWatch

Briter vil bygge kæmpe sol-park i Sahara

Den store ørken i Nordafrika kan blive et vigtigt energiaktiv for de sydeuropæiske elforbrugere, mener briterne, som er i fuld gang med at få lov til at bygge en solpark på GW.

Foto: DEWA

Mens det som bekendt er en svær opgave at sælge sand i Sahara, så vil et britisk selskab give sig i kast med at sælge en anden, rigelig ressource fra den golde ørken.

TuNur har ifølge Power Technology.com ansøgt myndighederne i Tunesien om at få lov til at opføre en 4,5 GW stor solcellepark (CSP) i ørkenen, og planen er, at store dele af produktionen skal kunne eksporteres til Frankrig, Italien samt Malta.

Selskabet har allerede indgået en aftale med en lokal stamme om at lease land tæt ved Réjim Maâtoug.

Det store projekt kommer, hvis det bliver ført ud i livet, til at strække sig over et areal på mere end tre gange størrelsen af Manhattan, og som det er normalt med CSP-projekter kan energien fra solens stråler lagres i et kortere tidsrum, så der kan eksporteres energi fra parken, også efter solen er gået ned.

TuNur oplyser mediet, at første fase af byggeriet kan begynde i 2019, såfremt man opnår de nødvendige tilladelser og godkendelser. Man anslår, at kommerciel drift af parken kan begynde mellem to og et halvt og tre år efter byggestart.

Låge nr. 19: Sun Charge

Aalborg CSP skal levere kedel til Kina

Koncentreret solanlæg på 700MW vinder udbud

Aalborg CSP forstærker bestyrelsen

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs