EnergiWatch

Virksomhed hilser fyrede fra Siemens Gamesa velkommen

Virksomhedsejer fra Ikast hilser fyrede medarbejdere fra Siemens Gamesa velkommen. De fyrede medarbejdere får desuden fire mio. kr. til at komme i nyt job.

Foto: Siemens

De 360 personer, som er blevet fyret af Siemens Gamesa, får nu en hjælpende hånd. En lokal Ikast-virksomhed står nemlig klar med åbne arme, når medarbejderne skal finde nyt job.

"Vi kigger på de her fyrede Siemens-ansatte, fordi de kan være interessante at ansætte. Derfor er det spændende, at man nu vil forsøge at omskole dem," siger Rasmus Niebuhr, der adm. direktør i Niebuhr Tandhjulsfabrik A/S i Ikast, til TV MIDTVEST.

285 af de fyrede er fra Siemens Gamesas fabrik i Ikast-Brande, men der er næppe plads til dem alle hos Niebuhr Tandhjulsfabrik A/S. Derfor får de fyrede fire mio. kr. fra varslingspuljen, som skal hjælpe dem i nyt job.

Kurser på vej til nyt job

Det er arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, der på vegne af De Regionale Arbejdsråd i Syd og Vestjylland, har bedt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen give dispensation fra reglerne, hvilket han har imødekommet.

"Det rammer den enkelte, deres familier og ikke mindst lokalområdet, når mange mister jobbet, og slaget er ekstra hårdt i et område som Ikast-Brande, som har været igennem flere større fyringsrunder den seneste tid. Derfor er det vigtigt, at man med varslingspuljen kan sætte tidligt ind med ekstra støtte, så de afskedigede kan komme hurtigt videre. Heldigvis er vi i en situation, hvor det går godt, og der er behov for arbejdskraft inden for flere områder. Mange af de berørte er ufaglærte, og her kan målrettet opkvalificering være det, som baner vejen," forklarer Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Pengene fra varslingspuljen kan blandt andet bruges til, at de fyrede medarbejdere i opsigelsesperioden kan komme på kurser i op til otte uger, som er målrettet efterspørgslen.

(denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af TV Midtvest)

 

Siemens Gamesa får ordre hos spansk Vestas-kunde

Tidligere dansk Siemens Gamesa-chef skal lede Vattenfall-division 

Direktør ser vækst i nordjysk havn trods vindfyringer og flytteplaner 

 

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs