EnergiWatch

Vestas: Amerikansk skattereform vil sikre fortsat vækst i vindenergi

"Vi er tilfredse med, at den vedtagne skattereform bibeholder PTC-udfasningen," skriver mølleproducenten i en kommentar.

Foto: Vestas

Vestas tror på fortsat vækst på det amerikanske marked for vindenergi oven på den netop vedtagne skattereform.

I forhandlingerne om selve pakken var både Repræsentanternes Hus og Senatet på banen med forslag, som ifølge vindbranchen kunne have ramt investeringerne hårdt, men i sidste ende blev de fleste af disse pillet ud.

"Det vil tage tid at forstå skattereformens fulde omfang, men det er vores opfattelse, at skattereformen vil sikre fortsat vækst i vindindustrien og de investeringer, jobs og grønne energiforbrug, den genererer," skriver Vestas i en kommentar.

"Vi er tilfredse med, at den vedtagne skattereform bibeholder PTC-udfasningen, som har sikret investeringer for næsten 50 mia. dollar i USA i blandt andet fabriksudvidelser, lokalsamfund, og titusinder af nye job på tværs af vindindustriens værdikæde," skriver vindmølleproducenten, der har omkring 35 pct. af sine aktiviteter i USA.

I det første forslag fra Repræsentanternes Hus var der blandt andet lagt op til en beskæring af skatterabatordningen PTC med en tredjedel.

Det forslag havde Senatet ikke, men til gengæld indeholdt forslaget en ny skat kaldet Beat, som ville udligne de positive effekter af PTC for de multinationale selskaber, der står for en stor del af investeringerne i projekter med vedvarende energi.

I det endelige forslag, som de to kamre i Kongressen har smedet samme, bliver PTC-ordningen ikke rørt, og investorerne kan beholde 80 pct. af deres skatterabat frem til 2025.

Repræsentanternes Hus stemte onsdag for skattepakken, og nu mangler den kun præsident Donald Trumps signatur for at være endeligt vedtaget.

Texansk havn vil satse mere på vind

Vestas runder 20.000 installerede 2 MW-møller

Vestas tørster efter ordrer i Brasilien: Vigtig auktion onsdag

Vestas får lille ordre i Tyskland

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere